HOME | CURSUSSEN | BOEKEN | PRAKTIJKLES | INSCHRIJVEN | INFORMATIE | EMAIL     

 
.Invoergids GensDataPro, bronnen, objecten, enz.

 

Vanaf de eerste dag dat uw interesse voor uw voorouders gewekt is, bent u bezig met bronnen. Mondelinge bronnen van uw (groot)ouders en familieleden, schriftelijke bronnen in de vorm van familiedrukwerk en daarna grote hoeveelheden informatie uit archieven. GensDataPro is een bijzonder uitgebreid genealogieprogramma waarin u vrijwel elk denkbaar genealogisch gegeven kunt bewaren en van bronnen kunt voorzien. Dit boek is er op gericht om uw bronnen te verwerken, adressen en objecten toe te voegen en allerhande activiteiten in te voeren.
.Uitvoering en prijs

 
Alle boeken worden geleverd met een harde kaft, genaaid en gebonden, waardoor het open op tafel blijft liggen. De hoogte is 21 cm, de breedte is 24 cm. De inhoud is gedrukt in kleur. De boeken kosten Ä 27,50 per stuk. De verpakkings- en verzendkosten voor Nederland zijn Ä 5,00; Voor verzendingen naar het buitenland wordt u apart op de hoogte gebracht van de verzendkosten. U ontvangt een factuur via de e-mail. Na betaling wordt het boek verzonden.
.Invoergids GensDataPro bronnen, objecten, enz.

 

De Invoergids bronnen, objecten, enz. is uw gids bij het invoeren van bronnen. De gids geeft veel aandacht aan de structuur van de achterliggende database. Er zijn hoofdtabellen en koppeltabellen met ieder hun eigen functie. Met deze kennis leert u stap voor stap hoe u een bron van de Burgerlijke Stand kunt invoeren.U hoeft beslist geen jarenlange gebruiker te zijn ... wie vroeg begint met het invoeren van bronnen hoeft de gegevens maar ťťn keer op te zoeken! Terwijl de grote groep gevorderden achteraf op zoek gaat naar de akten. In de bronnen komt u vaak getuigen tegen. U kunt op verschillende manieren getuigen invoeren en daarom is dit gebundeld in een apart hoofdstuk. In de bronnen komt u adressen tegen en deze kunt u uitwerken tot 'objecten'. Dit klikt wat vaag maar de gids geeft veel heldere voorbeelden over het werken met objecten. Wilt u een deelbestand aan iemand toesturen of ontvangt u een gedcom of bestandenset? Pak de Invoergids erbij en lees alles over het splitsen en samenvoegen van bestanden. Daarbij horen de onderwerpen: ontdubbelen van personen en ontdubbelen van plaatsen. Het plaatsbestand heeft een eigen hoofdstuk gekregen. Het laatste hoofdstuk kunt u raadplegen wanneer u een melding over 'herstelbestanden' krijgt. Een enkele keer gaat er iets fout maar met dit hoofdstuk is het zeer waarschijnlijk snel opgelost.
.Voorbeelden invoergids bronnen

 
Hieronder vindt u enkele voorbeelden hoe het boek eruit ziet. U kunt de voorbeelden uitvergroten door erop te klikken.

             
             
.Bestellen

 
Hieronder kunt u aangeven een of meerdere boeken te bestellen. De boeken kosten Ä 27,50 per stuk. De verpakkings- en verzendkosten voor Nederland zijn Ä 5,00; Voor verzendingen naar het buitenland wordt u apart op de hoogte gebracht van de verzendkosten. U ontvangt een factuur via de e-mail. Na betaling wordt het boek verzonden.

    U woont in:
.Al verschenen

 
De volgende gidsen zijn al in deze serie verschenen:


 
Ontwerp: Pieter Beekman, Uitvoering: Arie Hofland